architect Jakob Stroman-Andersen

Jakob Stroman-Andersen van architectenbureau Henning Larsen hoofdspreker Nacht van Biobased Bouwen

Jakob Strømann-Andersen van Architectenbureau Henning Larsen is de hoofdspreker op Dé Nacht van Biobased Bouwen. Henning Larsen is één van de grotere architectenbureaus in Europa, met een hoofdkantoor in Kopenhagen. Met ruim 750 medewerkers werken zij aan talloze projecten wereldwijd. Bijzonder aan de werkwijze van Henning Larsen is dat duurzaamheid niet als een losse discipline wordt gezien. Duurzaam ontwerpen, duurzaam ontwikkelen en duurzaam bouwen zit in het DNA bij alles wat ze doen. Ze hebben daarbij de focus op CO2-reductie, gebruik van biobased materiaal, natuurinclusiviteit en biodiversiteit. Een aansprekend voorbeeld is de nieuwe wijk Fælledby in Kopenhagen.

Architectenbureau Henning Larsen wordt gezien als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Deze erkenning is gebaseerd op een reeks nieuwe gebouwen, waaronder de World of Volvo in Zweden. In Nederland heeft het bureau een distributiecentrum in Lelystad ontworpen. Het bureau gebruikt bouwmaterialen stro, zeegras en hout, maar met een moderne twist.

Tijdens Dé Nacht van Biobased Bouwen zal Jakob Strømann-Andersen, één van de partners van Henning Larsen een presentatie geven over hun projecten, de schaalbaarheid, de materialisering en de CO2-impact. Hij zal ingaan op internationale ontwikkelingen en op de rol van de overheden. Hoe stimuleert Denemarken b.v. deze ontwikkelingen en wat is de regelgeving daar? Kunnen we er in Nederland iets van leren?

Jakob Strømann-Andersen is de hoofdspreker op dit evenement. Voor het hele programma en tickets zie https://www.mimik.nl/agenda/de-nacht-van-biobased-bouwen

Over Jakob Strømann-Andersen

Als partner en hoofd van de afdeling Duurzame Bouwtechniek van Henning Larsen ligt zijn professionele focus op de interactie tussen architectuur, moderne technologie en toepassing daarvan in het bouwproces. Jakob heeft uitgebreide internationale ervaring opgedaan in projecten die zich richten op intercultureel ontwerp, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Jakob werkt nauw samen met de Deense autoriteiten om te komen tot nieuwe bouwregelgeving.

Dé Nacht van Biobased Bouwen is een coproductie van Architectuurcentrum Rondeel en de gemeente Deventer, Architectuurcentrum Bouwhuis in Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn, BNA/Netsted, Boeren voor Biobased Bouwen, regio Stedendriehoek en vele anderen.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –