Fietstocht door Osseveld-Oost en Woudhuis zaterdag 28 mei 14.00 uur

Fietstocht  door Osseveld-Oost en Woudhuis onder leiding van architectuurhistoricus Evelien van Es  28 mei 2022  14.00 uur

Als eerbetoon aan de onlangs overleden architect en stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, organiseert Bouwhuis op zaterdag 28 mei om 14.00 uur een fietstocht door Osseveld-Oost en Woudhuis onder leiding van architectuurhistoricus Evelien van Es.

Ashok Bhalotra is van grote invloed geweest bij de architectonische en stedenbouwkundige opzet van de wijken Woudhuis en Ossveld-Oost. Bij deze opzet is gezocht naar een filosofie waarin beeldende thema’s een rol speelden. Het landgoed Woudhuis diende als inspiratie om het Kasteel als thema in het midden van de wijk vorm te geven.

Bij de ontwikkeling van de wijk Osseveld-Oost met als thema ‘De Zeven Tuinen van Oost’ wordt  gerefereerd naar het hoofdthema ‘De Tuin’. In het westen van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo met plein en tuinen en als tegenpool ligt aan het oosten Het Kasteel in Woudhuis en de Zeven Tuinen van Oost in Osseveld-Oost.

Geboren en opgegroeid in India met haar rijke, verhalende cultuur vertelde Ashok Bhalotra, andere, nieuwe verhalen over onze ruimte. Met metaforen, verwijzingen, mythes, en het spelen met taal en vorm bracht hij kleur, verbeelding én verleidingskracht naar onze stad en ons landschap, en bestreed hij daarmee saaiheid en onverschilligheid.

Ashok Bhalotra hechtte erg aan sociale cohesie en sociale betrokkenheid, dit kwam terug in zijn ontwerpen voor Woudhuis en Osseveld-Oost door onder andere inkomensgroepen echt te mengen in woonwijken. Hij kreeg dit voor elkaar door gemeenteraden, ambtelijke organisaties, corporaties en bewoners te enthousiasmeren, en zo tot een gedragen en samenhangend plan te komen.

We verzamelen om 14.00 bij NS station Osseveld-Oost, zuidkant .

Toegang: gratis

Vriendelijk verzoek u aan te melden bij: info@architectuurcentrumbouwhuis.nl

Een hartelijke groet,

Hans Menke

Architectuurcentrum Bouwhuis