Toekomstig wonen in de binnenstad van Apeldoorn: een radicale breuk met het Apeldoornse DNA? Debat op dinsdag 13 december 20.00 - 22.00 uur

Debat op dinsdag 13 december 20.00 -22.00 uur

Locatie: ACECgebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Apeldoorn wil groeien naar een stad met ruim 180.000 inwoners en ziet een belangrijk deel van die groei tot stand komen in de bestaande stad. Met name in en rondom het centrum.

Maar wat betekent dit voor de bestaande stad? Passen de nieuwe woonmilieus wel bij de gewaardeerde opzet van de stad of kan het elkaar juist versterken? Vanuit de wetenschap dat er de komende jaren diverse woontorens zijn voorzien die de hoogte van het kadaster voorbij zullen streven. Dit zal zeker een grote ruimtelijke impact hebben.

Het stadssilhouet zal definitief veranderen. Past dit bij Apeldoorn of is dit juist het nieuwe Apeldoorn? 

Daarom hoog tijd voor een debat over de koers van de gemeente die zijn weerslag zal krijgen in de binnenstad van Apeldoorn, inclusief de Spoor- en Kanaalzone. Actueel daarbinnen is het gepresenteerde Masterplan voor Veldhuis als eerste uitwerking daarvan die op de avond zal worden toegelicht en besproken.

Bouwhuis heeft als doelstelling om het gesprek te organiseren over de gebouwde stad en nodigt daarom de Apeldoornse bevolking uit om over deze zeer belangrijke nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mee te denken op 13 december.

Het debat wordt geleid door stedenbouwkundige en moderator Henry Huiskamp .

Wij zien uit naar uw komst en nodigen u van harte uit mee te willen doen aan het debat over deze belangrijke ontwikkeling in onze stad.

Hans Menke

Projectleider Architectuurcentrum Bouwhuis