De Nacht van Biobased Bouwen woensdag 7 februari 2024, 20.00 – 01.00 in Filmtheater Mimik, Deventer

Op 7 februari 2024 organiseren Architectuurcentrum Bouwhuis in samenwerking met architectuurcentrum Rondeel in Deventer en een aantal regionale partners ( gemeente Deventer, gemeente Apeldoorn, BNA/Netsted, Boeren voor Biobased Bouwen, Regio Stedendriehoek)

 Dé Nacht van Biobased Bouwen in filmtheater Mimik.

Tijdens deze avond/nacht willen we op een inspirerende en  feestelijke manier Biobased Bouwen vieren met een spannend, inhoudelijk en verassend programma. We willen Nederland naar Deventer halen, met nadruk de ketenpartners die  door heel Nederland al volop bezig zijn, de koplopers en opvolgers.

Tijdens de avond treden enkele sprekers op, maar ook relevante kunstenaars/architecten, is er live muziek en een borrel tussen 20.00 – 01.00 in Deventer.

 Paul R. Kooij verzorgt de presentatie tijdens de Nacht.   Paul is acteur en speelde in veel producties, onder andere in de film Ja Zuster, Nee Zuster als boze buurman. Hij was ook de verteller bij het theaterstuk Het Pauperparadijs. Paul heeft bijzondere belangstelling voor het biobased bouwen. Hij verzorgde rondleidingen door het paviljoen Exploded View van de Company New Heroes op de Floriade in Almere.
 Keynote 1. Pascal LeBoucq Pascal is mede-eigenaar en hoofd Design bij de Company New Heroes, het Belgische bedrijf dat toonaangevend is bij de ontwikkeling en toepassingsmogelijkheden van biobased bouwmaterialen. Naast ontwerper is hij ook theatermaker.
Keynote 2. Jalila Essaïdi  Jalila is een Nederlandse kunstenaar en ondernemer, gespecialiseerd in de combinatie van moderne biotechnologie met biologische kunst. Zij heeft naam gemaakt met haar werk Bulletproof Skin. Tijdens de Nacht geeft ze op basis van haar kennis een blik op de toekomstige biobased bouwontwikkelingen.
Keynote 3. Ad Kil Ad Kil is architect bij Ro&Ad Architecten. Dit bureau wordt geïnspireerd door de tijd en samen met zijn compagnon Ronald Koster willen hij de wereld mooier, schoner, vruchtbaarder en vooral leuker maken. Die missie wordt vertaald in hun inspirerende ontwerpen, die hij tijdens de Nacht graag laat zien.  
Keynote 4. Merlijn Twaalfhoven   Merlijn is naast professioneel violist ook de drijvende kracht achter The Turn Club. Hij ziet hoe de wereld snakt naar meer visie en creativiteit bij de grote problemen die er zijn. Elke dag denkt hij na over manieren om de rol van kunstenaars in de samenleving te vergroten en nu zal hij dus zijn visie en creativiteit loslaten op de biobased bouwtoekomst.  
Muziek: “Het geluid van Biobased”   Tijdens de Nacht is er ruime aandacht voor muziek. HIIIT uit Den Haag, voorheen Slagwerk Den Haag heeft zich verdiept in het geluid van biobased bouwmaterialen en een aantal composities gemaakt, die ze tijdens de Nacht zullen laten horen.  
  

En tussendoor zullen een aantal mensen op de zeepkist klimmen en in 5 minuten aangeven hoe zij aankijken tegen de ontwerpuitdagingen op basis van het biobased bouwen.

Kaarten zijn te koop à € 50,– pp, maar voor u als trouwe Bouwhuisbezoeker geven we een korting en bieden we kaarten aan à € 35,– per persoon .

De kaartverkoop is zojuist gestart en u kunt uw kaarten bestellen via de ticketlink:

https://www.mimik.nl/agenda/de-nacht-van-biobased-bouwen

Bij de aankoop van uw tickets vult u in het veld ‘ ik heb een actiecode’  in  ‘biobased’. Dan ziet u het bedrag van € 35,– pp verschijnen.

Mochten er problemen ontstaan bij de kaartreservering, neemt u dan contact op met ons op via:

info@architectuurcentrumbouwhuis.nl