Fietstocht naar de Korrelhoed woningen olv de architect John van Dijk

                   

Fietstocht naar de Korrelhoed woningen in Zuidbroek, winnaar van de Architectuurprijs 2022,  o.l.v. de architect John van Dijk(MTB Architecten)op

dinsdag 25 april 17.00 uur vertrek vanuit Bouwhuis

Tijdens de voorbereidingen van de Architectuurprijs 2022 was de vakjury  bij de rondtour langs 22 geselecteerde architectuurprojecten sterk onder de indruk van dit woningbouwproject ; ‘ simpelweg een ontwerp dat volledig klopt. Je staat ernaar te kijken en vraagt je af hoe goedkope woningen zo vrij in de ruimte kunnen staan… Dat hier zo’n kwaliteit van sociale woningbouw is gerealiseerd vindt de jury van groot maatschappelijk belang’… Unaniem was de vakjury in het toekennen van de Architectuurprijs 2022 in de categorie woningen aan dit project van sociale huurwoningen.

Bij een eerste blik denk je aan vakantiewoningen in de Belgisch/Limburgse boerenhoeves in de heuvelachtige Voerstreek. Vervolgens besef je dat in elke hoeve 12 gezinnen zijn gehuisvest omgeven door  een weelderig groot landschap. Architect John van Dijk zal ons uitleggen hoe hij er samen met Ons Huis (opdrachtgever) en de gemeente erin geslaagd is deze bijzondere architectuur vorm te geven.

Het ligt in de bedoeling dat we in aanwezigheid van directeur Arjen Jongstra van Ons Huis en de architect een woning van binnen gaan bezichtigen. Daarnaast zal ook de naastliggende basisschool de Diamant het Rooster – eveneens een ontwerp van John van Dijk – van binnen kunnen worden bekeken.

Iedereen is van harte uitgenodigd mee te fietsen!

Deelname: gratis

Opgave verplicht via info@architectuurcentrumbouwhuis.nl

Start:  17.00 uur bij Bouwhuis, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn

Einde: ca. 19.00 uur