Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur in Bouwhuiscafé 3 maart 2020, ACECgebouw

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit. 

Bouwhuis presenteert een eerste voorbeeld van deze archipunctuur op een historische plek in de binnenstad grenzend aan de achtertuinen en de binnenplaatsen van het uitgaanscentrum en winkelgebied in de Hoofdstraat Noord.

Ontwikkelaar van Wijnen heeft een plan ontworpen voor het gebied van de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo aan de Kerklaan en het  voormalig Sportfondsenbad aan de van Huutstraat om 23 woningen te bouwen verdeeld over drie deelprojecten, ieder met een eigen signatuur. 

In de oude school, waarvan de buitenkant een rijksmonument is, worden de schoolruimten en de voormalige directeurswoning getransformeerd tot royale stadsvilla’s.

 Achter de school aan de van Huutstraat  op het terrein van het voormalige Sportfondsenbad  komen nieuwe drive-inwoningen en stadswoningen.

Bouwhuis heeft Martijn Bax, ontwikkelaar van Wijnen,  uitgenodigd het plan toe te lichten en architect Lars Courage gevraagd een presentatie van zijn ontwerpen voor de nieuwe woningen te geven.

Marieke Gorkink  treedt op als gespreksleider.

Bouwhuis is benieuwd naar uw mening en nodigt u uit te komen en te reageren op deze nieuwe plannen.

Nieuw woningbouwplan op voormalig terrein Sportfondsenbad