BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn adagium dat de keuze van een ontwerp voor een groot deel door de plek wordt ingegeven. Wat de specifieke betekenis van een plek in de openbare ruimte is, eist een grondige studie die het wezenlijke van de plek naar boven haalt. Een goed ontwerp is maatwerk dat zodanig aansluit op het aanwezige karakter dat het bijna onzichtbaar wordt….. Han zal ons meenemen langs geslaagde voorbeelden, hoe en waarom die tot stand zijn gekomen en wat de zeggingskracht in zijn visie is.

Arnout Nefkens zal het over de Genius Loci hebben in de klassieke betekenis. Het komt erop neer dat elk ontwerp zijn eigen taal heeft op een  unieke locatie, passend in een eigen context. Op deze manier gaat niet elk ontwerp in de openbare ruimte er hetzelfde uitzien.

Ed van Gent gaat een  pleidooi houden over de ruimtelijke kwaliteit die onder druk staat omdat er steeds meer gefocust wordt  op deelaspecten zoals burgerparticipatie en klimaatadaptatie en de samenhang uit beeld raakt.

Na deze presentaties wacht u  een keur aan verrassingen te beginnen met feestelijke hapjes en drankjes en een aantal persoonlijke verhalen, anekdotes en belevenissen van goede bekenden waarmee Han de afgelopen jaren de stad heeft vormgegeven. U bent van harte welkom om deze middag met ons te vieren

 

Agenda

  • Agenda

    • Geen gebeurtenissen

Architectuur in de binnenstad

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)

Meet-up 055/Bouwhuiscafé 14 mei 20.00 uur

THEMA: RE-INVENTING CENTRAAL BEHEER COMPLEX

Nieuwe Apeldoornse Skyline in het Hertzberger Parc met presentaties en een debat onder leiding van Frank van Klink.

Bouwhuis organiseert samen met Meet-up 055 een avond over de transformatie van het monumentale Centraal Beheercomplex waarin … (lees verder)

RIJKSADVISEUR BEZOEKT APELDOORN OP 16 APRIL

Bouwhuis nodigt Rijksadviseur Daan Zandbelt uit om op 16 april zijn visie te geven op de toekomstige woningbouwopgave van Apeldoorn.

Door de huishoudverdunning en de trek naar de stad ligt er voor heel Nederland  een opgave om de komende tien … (lees verder)

Winnaar Marktplein West 8

Ruim 35 % van de 25.330 Apeldoornse inwoners die gestemd hebben, kozen voor het Markthal ontwerp van het architectenbureau West 8 Urban Design & Landscap Architecture. Het ontwerp inspireert tot een veelheid aan activiteiten door en voor het Apeldoornse publiek.… (lees verder)