Nieuwe Architectuurprojecten 2014-2016 tijdens ARCHITECTUURESTAFETTE

Bouwhuis organiseert als vervolg op de in 2013 voor het laatst gehouden Architectuurprijs Apeldoorn  in het voorjaar van 2016 in samenwerking met Architectuurcentrum Rondeel een Architectuurestafette Stedendriehoek, een tweejaarlijks evenement die de steden Deventer, Zutphen, Brummen, Lochem, Voorst, Epe en Apeldoorn bij elkaar brengt.  Er wordt een groslijst samengesteld van alle in de Stedendriehoek gerealiseerde architectuurprojecten tussen januari 2014 en januari 2016. Een jury bestaande uit deskundigen zal een selectie van alle architectuurprojecten samenstellen. Daarnaast zal De Stentor drie Publieksprijzen organiseren voor de steden Deventer e.o., Zutphen e.o.,en Apeldoorn e.o.

De estafette houdt in dat er op één of meerdere dagen een architectuurroute wordt georganiseerd per bus voor belangstellenden uit de Stedendriehoek  langs alle geselecteerde projecten. De betrokken architecten zullen dan ook meereizen en uitleg geven  over hun project.  Eén van de deelnemers is architect Johan de Wachter uit Rotterdam voor zijn project  De Passerel aan de Kayersdijk in Apeldoorn.Wonen aan de Molendijk 002

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuiscafé dinsdag 12 december 2017: presentatie Nieuw kunstzinnig landschapsontwerp Park Zuidbroek

Meer info volgt… (lees verder)

Presentatie TINY HOUSE MiniStek woensdagavond 31 mei 20.00 uur Zwitsallocatie, Vlijtseweg 114

De architecten Mireille Langendijk en Ed Euser hebben samen met constructeur Martijn Monné en econoom Annemarie Huisman een ontwerp gemaakt voor een ‘Tiny House’ dat zij  MiniStek  hebben genoemd,  geschikt voor een eenpersoonshuishouden.  Het betreft hier een klein duurzaam gebouwd … (lees verder)

Een nieuwe Bouwhuisuitgave over de wordingsgeschiedenis van de Kanaaloevers verschijnt in mei 2017

In de serie Wijk in Beeld heeft Bouwhuis historicus Daniël Kipp opdracht gegeven de transformatie van 45 hectare voormalig industriegebied aan het kanaal nabij de binnenstad naar een geheel nieuw woon- en verblijfsgebied te gaan beschrijven.  Bijna 25 jaar stedelijke … (lees verder)

STEDENDRIEHOEK ARCHITECTUURROUTE 18 juni 10.30 – 19.00 uur

Gemeentehuis Deventer, Neutelings Riedijk architecten

Nederland 13 maart 2015,project kindcentrum rivierenwijk deventer, school foto: arjen schmitz

ZATERDAG 18 JUNI 2016,START  10.30 UUR IN DOK H2O DEVENTER, EINDE 19.00 UUR DE VLIJT APELDOORN

De Dag van de Architectuur 2016 wordt door … (lees verder)

RONDLEIDINGEN OSSEVELD-WOUDHUIS 2016

In het kader van 25 jaar Wijkraad Osseveld-Woudhuis worden er in de maanden april, mei en juni rondleidingen georganiseerd door Osseveld-Woudhuis

3 april kunstroute Osseveld-Woudhuis o.l.v. Teja Bottema  tussen 10.00 – 12.00 uur; 9.30 uur verzamelen bij Talma Borgh met (lees verder)