Bouwhuiscafé 8 mei 20.00 uur ACECgebouw: Presentatie en debat over zinnig en onzinnig vormgeven van de openbare ruimte

 In het kader van het thema ‘stadslandbouw’ nodigt Bouwhuis de gemeentelijke landschapsarchitect Han Goudswaard uit om zijn ontwerp voor een brede parkstrook met allerlei groene functies, zoals een schapenweide, een pluktuin, fruitbomen en natuurlijke speelplekken toe te lichten.

Deze parkstrook loopt van oost naar west dwars door Groot Zonnehoeve. Hiermee laat de gemeente zien, dat – waar mogelijk – de eetbare stad steeds meer onderdeel gaat uitmaken van de openbare ruimte en dus voor iedereen toegankelijk.

De bedoeling is, dat de bewoners van het aangrenzende ’s Heerenloo een rol gaan spelen bij het beheer van de eetbare planten en bomen met de mogelijkheid dit op termijn uit te breiden met bewoners uit de directe omgeving. Op deze manier moet er in de wijk Groot Zonnehoeve een nieuw soort landgoed ontstaan.

Landschapsarchitect Han Goudswaard zal samen met de gemeentelijke specialist openbare ruimte, Petra Bennink, een overzicht geven van vormgeving door de tijden heen, welke veranderingen zich hebben voorgedaan in de perceptie van vormgeving van de openbare ruimte, wat zinnig en wat onzinnig is gebleken en waarom vormgeving in de huidige tijd meer moet zijn dan vorm alleen.

Een debat over hoe je inwoners en bezoekers van je stad uitdaagt de openbare ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken.

Daarnaast zullen vanuit ’s Heerenloo, regiomanager Hetty Verhulst en projectleider Tineke Meeder uiteenzetten hoe zij de omgekeerde integratie met betrekking tot de ontwikkeling van het nieuwe parklandschap willen realiseren.

Toegang: gratis.