Architectuur-Publieksprijs 2021

Binnenkort start Bouwhuis met de voorbereidingen voor een hernieuwde Architectuur- en Publieksprijs 2021. Aanvankelijk lag het in de bedoeling deze hernieuwde prijs dit jaar in samenwerking met de gemeente Apeldoorn – 2020 – te gaan organiseren, maar de Corona-crisis maakte dit onmogelijk.

Voor het eerst zal de aanmeldingsprocedure van de Apeldoornse Architectuurprijs worden opengesteld voor zowel architecten als inwoners van Apeldoorn. Op deze manier denken we met hulp van het publiek tot een spannende complete longlist van betekenisvolle architectonische projecten te komen.

In 2013 heeft Bouwhuis voor de twintigste keer en voor het laatst de Architectuurprijs Apeldoorn georganiseerd. Om die reden is besloten dat alle architectuurprojecten die tussen 2014 en 2020 zijn gerealiseerd, zullen meedingen naar de Architectuur- en Publieksprijs 2021.

Meer informatie en programmering zullen volgen.

 

Architectuur in de binnenstad

Rijksbouwmeester Floris Alkemade verkent de toekomst van Nederland

Blog door Harm Tilman, hoofdredacteur De Architect

In Nederland dreigt het ruimtelijke debat te verengen tot de vraag of we gezien de woningvraag niet toch weer in de weilanden moeten gaan bouwen. In een nieuw boek betoogt rijksbouwmeester Floris Alkemade (lees verder)

Troostarchitectuur:

100 YEARS Bauhaus, een documentaire te zien op https://youtu.be/LW14415Ddf8c… (lees verder)

Boek Kanaaloevers Apeldoorn te lezen op pdf
ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

Voor de komende periode op eigen gelegenheid of met uw familie architectuur gaan zien in Apeldoorn en de Cleantech Regio? Zie ons Architectuurrouteboekje Stedendriehoek via de app. izi.Travel te downloaden

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)