Terugblik Nacht van de Architectuur 25 november 2011

Apeldoorn beleefde op 25 november de 18e nacht van de architectuur in schouwburg Orpheus met een overtuigende Publieksprijs, SPARTA LUCE, een ontwerp van I’M Architecten in opdracht van Ons Huis. De vakjury had voor de Architectuurprijs 2011 twee genomineerde projecten uitgekozen, die zich onderscheidden van de andere achtentwintig architectonische bouwwerken: de Moerboschflat door Hans van Heeswijk Architecten in opdracht van de Woonmensen en het entreegebouw bij Paleis ’t Loo door Koen van Velsen Architecten. Bij het bezoek aan de Moerboschflat werd de jury overtuigd van de grote kwaliteiten van dit project. Met een aantal goed gerichte ingrepen is de architect erin geslaagd een metamorfose te bewerkstelligen waardoor het flatgebouw voor zowel de bewoners als de omgeving aantrekkelijk is geworden. De jury koos uiteindelijke het entreegebouw van Paleis ’t Loo als winnaar uit. Het oordeel van de jury ‘….. het gebouw zelf is een chique verschijning… het verfijnd gematerialiseerde, luchtige bouwwerk is opgetrokken uit glas, natuursteen en staal. Met de bronskleur van de elegante hekwerken aan de buitenzijde voegt het zicht prachtig in zijn omgeving…..’

Het programma van de Nacht van de Architectuur bestond uit een aantal pecha kucha’s van een stadspsycholoog en architecten  over verfrissende nieuwe ruimtelijke ideeën voor Apeldoorn. De introductie van de smaaktest Apeldoorn (www.smaaktestapeldoorn.nl) heeft menigeen geinspireerd om de test ook daadwerkelijk uit te voeren. De presentatie van de landschappelijke supermarkt gelegen in een metropolitaan stadspark door van BergenKolpa Architecten gaf zicht op nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden aan de randen van Apeldoorn.

Publieksprijs 2011 foto Harry Noback

Moerbosch foto Harry Noback

Moerbosch foto Harry Noback

 

Architectuur in de binnenstad

Architectuurroute Stedendriehoek

Het voorjaar komt eraan, dus zin en tijd om op een mooie zonnige dag de architectuurroute Stedendriehoek met de fiets of auto te gaan rijden! Bouwhuis beschikt over de architectuurrouteboekjes, maar het is ook mogelijk de tocht af te leggen … (lees verder)

Voorjaar 2018: Nieuwe uitgave Wijk in Beeld verwacht over de transformatie van de Kanaaloevers

In dit nieuwe boek in de serie Wijk in Beeld

vogelvlucht Stadskade

Spoorbrughof

staan de “Kanaaloevers” centraal; het, tussen de Apeldoornse brug en de spoorbrug gelegen middendeel van de kanaalzone; aan de westzijde, op de centrumoever,  begrensd door de Stationstraat … (lees verder)

RECENTE ARCHITECTUUR IN HET ROOSTER ZUIDBROEK

BASISSCHOOL DIAMANT APELDOORN
 Ontwerp: MTB Architecten

foto: Harry Noback

 … (lees verder)

NIEUWSTE ARCHITECTUUR APELDOORN NOVEMBER 2017

winkel en appartementen, hoek Asselsestraat/Roggestraat Apeldoorn
ontwerp: Lars Courage

 

 

 … (lees verder)

Bouwhuiscafé dinsdag 12 december 2017 20.00 uur : presentatie Multifunctioneel landschapsontwerp Park Zuidbroek

Thema: SPECTACULAIR ONTWERP MULTIFUNCTIONEEL KUNSTWERK IN PARK ZUIDBROEK

 

Het aantrekken van de woningmarkt en nieuwe ontwikkelingen in de wijk Zuidbroek zijn voor Bouwhuis aanleiding om in de komende maand december en in februari 2018 extra aandacht aan deze wijk … (lees verder)