Terugblik Nacht van de Architectuur 25 november 2011

Apeldoorn beleefde op 25 november de 18e nacht van de architectuur in schouwburg Orpheus met een overtuigende Publieksprijs, SPARTA LUCE, een ontwerp van I’M Architecten in opdracht van Ons Huis. De vakjury had voor de Architectuurprijs 2011 twee genomineerde projecten uitgekozen, die zich onderscheidden van de andere achtentwintig architectonische bouwwerken: de Moerboschflat door Hans van Heeswijk Architecten in opdracht van de Woonmensen en het entreegebouw bij Paleis ’t Loo door Koen van Velsen Architecten. Bij het bezoek aan de Moerboschflat werd de jury overtuigd van de grote kwaliteiten van dit project. Met een aantal goed gerichte ingrepen is de architect erin geslaagd een metamorfose te bewerkstelligen waardoor het flatgebouw voor zowel de bewoners als de omgeving aantrekkelijk is geworden. De jury koos uiteindelijke het entreegebouw van Paleis ’t Loo als winnaar uit. Het oordeel van de jury ‘….. het gebouw zelf is een chique verschijning… het verfijnd gematerialiseerde, luchtige bouwwerk is opgetrokken uit glas, natuursteen en staal. Met de bronskleur van de elegante hekwerken aan de buitenzijde voegt het zicht prachtig in zijn omgeving…..’

Het programma van de Nacht van de Architectuur bestond uit een aantal pecha kucha’s van een stadspsycholoog en architecten  over verfrissende nieuwe ruimtelijke ideeën voor Apeldoorn. De introductie van de smaaktest Apeldoorn (www.smaaktestapeldoorn.nl) heeft menigeen geinspireerd om de test ook daadwerkelijk uit te voeren. De presentatie van de landschappelijke supermarkt gelegen in een metropolitaan stadspark door van BergenKolpa Architecten gaf zicht op nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden aan de randen van Apeldoorn.

Publieksprijs 2011 foto Harry Noback

Moerbosch foto Harry Noback

Moerbosch foto Harry Noback

 

Agenda

  • Agenda

    • Geen gebeurtenissen

Architectuur in de binnenstad

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)

Meet-up 055/Bouwhuiscafé 14 mei 20.00 uur

THEMA: RE-INVENTING CENTRAAL BEHEER COMPLEX

Nieuwe Apeldoornse Skyline in het Hertzberger Parc met presentaties en een debat onder leiding van Frank van Klink.

Bouwhuis organiseert samen met Meet-up 055 een avond over de transformatie van het monumentale Centraal Beheercomplex waarin … (lees verder)

RIJKSADVISEUR BEZOEKT APELDOORN OP 16 APRIL

Bouwhuis nodigt Rijksadviseur Daan Zandbelt uit om op 16 april zijn visie te geven op de toekomstige woningbouwopgave van Apeldoorn.

Door de huishoudverdunning en de trek naar de stad ligt er voor heel Nederland  een opgave om de komende tien … (lees verder)

Winnaar Marktplein West 8

Ruim 35 % van de 25.330 Apeldoornse inwoners die gestemd hebben, kozen voor het Markthal ontwerp van het architectenbureau West 8 Urban Design & Landscap Architecture. Het ontwerp inspireert tot een veelheid aan activiteiten door en voor het Apeldoornse publiek.… (lees verder)