Nacht van de Architectuur 2012

Programma Nacht van de Architectuur 2012

Op vrijdag 23 november 2012 wordt  voor de 19e keer de Nacht van de Architectuur georganiseerd  in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus met de Architectuurprijs  en de Stentor Publieksprijs en een uitgebreid programma over de nieuwe rol van de architect.

Vincent Kompier, planoloog, demograaf en Berlijnse journalist treedt op als gastheer. 

Er komen snelle presentaties van een ondernemende durfal, de eigenaar van een architectonische webshop en een viertal Apeldoornse architecten die herbestemmingsideeën ontvouwen in de bestaande Apeldoornse  woningbouw. 

Dick de Gunst, renovatiearchitect bij Hans van Heeswijk architecten licht toe hoe hij samen met bewoners van de Gentiaanflats in Zevenhuizen heeft gewerkt  aan de verbetering van het wooncomfort.

Veelvoudig prijswinnaar Marlies Rohmer –  Amsterdamprijs voor de Kunsten in 2008,  winnaar Gouden Piramide 2009 met het Dobbelmanterrein in Nijmegen en  winnaar Zuiderkerkprijs 2010 met de buurtfabriek in de 19e eeuwse Bellamybuurt in Amsterdam –  treedt op en laat haar documentaire zien ‘what happened to…’ Hierin gaat  zij op zoek  naar de gebouwen die ze 25 jaar geleden heeft ontworpen, en gaat in gesprek  met de gebruikers om er achter te komen of haar ideeën van toen in de praktijk ook daadwerkelijk hebben gewerkt. Deze ervaringen zullen weer bepalend zijn voor haar ontwerpen in de toekomst.

Daarnaast laat Kristian Koreman van ZUS (landschaps)architecten  zien hoe ongevraagde architectuur en architectonisch activisme bijdragen aan het herwinnen van de publieke rol van de architect .

Er zijn 31 architectuurprojecten ingezonden waar het publiek en de vakjury over gaan oordelen en bepalen wie de winnaars worden. Vanaf 13 oktober zal de Stentor alle deelnemende projecten publiceren , waarna lezers hun stem kunnen uitbrengen.

Na afloop is er FEEST met muziek van Match Music.

Toegangsprijs € 40,– .Kaarten bestellen via email: j.smid@nijhuis.nl  U wordt verzocht het bedrag over te maken op rekening 667769994 ten name van Aannemingsbedrijf Draisma BV onder vermelding van ‘nacht van architectuur 2012’

Hoofdsponsoren:

Koopmans Bouw BV

Nijhuis Bouw

Veluwse Bouw BV

Aannemingsbedrijf Draisma BV

Westpoort Notariaat

Sponsors:

BAM

Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

Loostad Vastgoedontwikkeling

De Stentor

Woningcorporaties Ons Huis, De Goede Woning, De Woonmensen, Sprengenland Wonen

Subsponsors:

Bouwfonds Ontwikkeling

Dijkhof Bouwbedrijf BV

Gelders Genootschap, adviesbureau voor Cultuurhistorie en Ruimtelijke Kwaliteit

Installatie Techniek Apeldoorn

Nikkels Bouwbedrijf

OMA Apeldoorn

Reinbouw BV

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)

Laatste nieuws: Delva Landscape Architecture/Urbanism maakt masterplan voor binnenstad Apeldoorn

Tijdens het Bouwhuiscafé op 28 januari a.s. om 20.00 zal Delva Landscap Architecture/Urbanism niet alleen laten zien hoe groen en architectuur kunnen integreren bij hoogbouw zoals de beoogde woontoren aan de Hofstraat, maar ook een presentatie geven over hun kersverse … (lees verder)

Bouwhuiscafé 28 januari 2020 : De Apeldoornse binnenstad: van place to buy naar place to be

Presentatie en debat

Met gemeentelijk projectleider binnenstad Arno Klein Goldewijk

Landschapsarchitect Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/Urbanism

Moderator: Marieke Gorkink

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn  grote veranderingen ondergaan.  De stad gaat verdichten en de hoogte in. Er … (lees verder)

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)