Nacht van de Architectuur 2012

Programma Nacht van de Architectuur 2012

Op vrijdag 23 november 2012 wordt  voor de 19e keer de Nacht van de Architectuur georganiseerd  in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus met de Architectuurprijs  en de Stentor Publieksprijs en een uitgebreid programma over de nieuwe rol van de architect.

Vincent Kompier, planoloog, demograaf en Berlijnse journalist treedt op als gastheer. 

Er komen snelle presentaties van een ondernemende durfal, de eigenaar van een architectonische webshop en een viertal Apeldoornse architecten die herbestemmingsideeën ontvouwen in de bestaande Apeldoornse  woningbouw. 

Dick de Gunst, renovatiearchitect bij Hans van Heeswijk architecten licht toe hoe hij samen met bewoners van de Gentiaanflats in Zevenhuizen heeft gewerkt  aan de verbetering van het wooncomfort.

Veelvoudig prijswinnaar Marlies Rohmer –  Amsterdamprijs voor de Kunsten in 2008,  winnaar Gouden Piramide 2009 met het Dobbelmanterrein in Nijmegen en  winnaar Zuiderkerkprijs 2010 met de buurtfabriek in de 19e eeuwse Bellamybuurt in Amsterdam –  treedt op en laat haar documentaire zien ‘what happened to…’ Hierin gaat  zij op zoek  naar de gebouwen die ze 25 jaar geleden heeft ontworpen, en gaat in gesprek  met de gebruikers om er achter te komen of haar ideeën van toen in de praktijk ook daadwerkelijk hebben gewerkt. Deze ervaringen zullen weer bepalend zijn voor haar ontwerpen in de toekomst.

Daarnaast laat Kristian Koreman van ZUS (landschaps)architecten  zien hoe ongevraagde architectuur en architectonisch activisme bijdragen aan het herwinnen van de publieke rol van de architect .

Er zijn 31 architectuurprojecten ingezonden waar het publiek en de vakjury over gaan oordelen en bepalen wie de winnaars worden. Vanaf 13 oktober zal de Stentor alle deelnemende projecten publiceren , waarna lezers hun stem kunnen uitbrengen.

Na afloop is er FEEST met muziek van Match Music.

Toegangsprijs € 40,– .Kaarten bestellen via email: j.smid@nijhuis.nl  U wordt verzocht het bedrag over te maken op rekening 667769994 ten name van Aannemingsbedrijf Draisma BV onder vermelding van ‘nacht van architectuur 2012’

Hoofdsponsoren:

Koopmans Bouw BV

Nijhuis Bouw

Veluwse Bouw BV

Aannemingsbedrijf Draisma BV

Westpoort Notariaat

Sponsors:

BAM

Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

Loostad Vastgoedontwikkeling

De Stentor

Woningcorporaties Ons Huis, De Goede Woning, De Woonmensen, Sprengenland Wonen

Subsponsors:

Bouwfonds Ontwikkeling

Dijkhof Bouwbedrijf BV

Gelders Genootschap, adviesbureau voor Cultuurhistorie en Ruimtelijke Kwaliteit

Installatie Techniek Apeldoorn

Nikkels Bouwbedrijf

OMA Apeldoorn

Reinbouw BV

 

Agenda

  • Agenda

    • Geen gebeurtenissen

Architectuur in de binnenstad

OPEN MONUMENTEN DAG 8 en 9 september 2018: tocht langs Apeldoornse architectuur met Europese invloed

Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert voor de Open Monumenten Dag  8 en 9 september 2018 een fietsroute langs Apeldoornse architectuur met Europese invloeden

Bent u nieuwsgierig naar  de invloed van de Duitse traditionalist Heinrich Tessenow  op de bouwstijl van een aantal Apeldoornse … (lees verder)

Terugblik Dag van de Architectuur 2016: Winnende woonzorgprojecten

Zie het verslag van Wilco Westrik voor Apeldoorn Direct:

Winnende woonprojecten als inspiratiebron voor toekomstbestendig wonen in Apeldoorn

 

(lees verder)

Architectuurroute Stedendriehoek

Het voorjaar komt eraan, dus zin en tijd om op een mooie zonnige dag de architectuurroute Stedendriehoek met de fiets of auto te gaan rijden! Bouwhuis beschikt over de architectuurrouteboekjes, maar het is ook mogelijk de tocht af te leggen … (lees verder)

Voorjaar 2018: Nieuwe uitgave Wijk in Beeld verwacht over de transformatie van de Kanaaloevers

In dit nieuwe boek in de serie Wijk in Beeld

vogelvlucht Stadskade

Spoorbrughof

staan de “Kanaaloevers” centraal; het, tussen de Apeldoornse brug en de spoorbrug gelegen middendeel van de kanaalzone; aan de westzijde, op de centrumoever,  begrensd door de Stationstraat … (lees verder)

RECENTE ARCHITECTUUR IN HET ROOSTER ZUIDBROEK

BASISSCHOOL DIAMANT APELDOORN
 Ontwerp: MTB Architecten

foto: Harry Noback

 … (lees verder)