Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis presenteert een eerste voorbeeld van deze archipunctuur op een historische plek in de binnenstad grenzend aan de achtertuinen en de binnenplaatsen van het uitgaanscentrum en winkelgebied in de Hoofdstraat Noord.

Ontwikkelaar van Wijnen heeft een plan ontworpen voor het gebied van de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo aan de Kerklaan en het  voormalig Sportfondsenbad aan de van Huutstraat om 23 woningen te bouwen verdeeld over drie deelprojecten, ieder met een eigen signatuur. 

In de oude school, waarvan de buitenkant een rijksmonument is, worden de schoolruimten en de voormalige directeurswoning getransformeerd tot royale stadsvilla’s.

 Achter de school aan de van Huutstraat  op het terrein van het voormalige Sportfondsenbad  komen nieuwe drive-inwoningen en stadswoningen.

Bouwhuis heeft Martijn Bax, ontwikkelaar van Wijnen,  uitgenodigd het plan toe te lichten en architect Lars Courage gevraagd een presentatie van zijn ontwerpen voor de nieuwe woningen te geven.

Marieke Gorkink  treedt op als gespreksleider.

Bouwhuis is benieuwd naar uw mening en nodigt u uit te komen en te reageren op deze nieuwe plannen.

Locatie:  ACECgebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Tijd:  20.00 – 22.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via:

https://www.eventbrite.com/e/bouwhuisdebat-kansrijke-apeldoornse-archipunctuur-tickets-95240000405

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)

Laatste nieuws: Delva Landscape Architecture/Urbanism maakt masterplan voor binnenstad Apeldoorn

Tijdens het Bouwhuiscafé op 28 januari a.s. om 20.00 zal Delva Landscap Architecture/Urbanism niet alleen laten zien hoe groen en architectuur kunnen integreren bij hoogbouw zoals de beoogde woontoren aan de Hofstraat, maar ook een presentatie geven over hun kersverse … (lees verder)

Bouwhuiscafé 28 januari 2020 : De Apeldoornse binnenstad: van place to buy naar place to be

Presentatie en debat

Met gemeentelijk projectleider binnenstad Arno Klein Goldewijk

Landschapsarchitect Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/Urbanism

Moderator: Marieke Gorkink

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn  grote veranderingen ondergaan.  De stad gaat verdichten en de hoogte in. Er … (lees verder)

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)