Bouwhuiscafé dinsdag 10 november 20.00 uur KLIMAATADAPTIEF ONTWERPEN

wateroverlast_stad_436climat changeVooruitlopend op het jaarthema van Bouwhuis voor 2016 – Klimaatbestendig ontwerpen – nodigt Bouwhuis Martin Roders alvast uit om met suggesties te komen hoe woningcorporaties en vastgoedeigenaren hun woningen kunnen aanpassen aan een veranderend klimaat.

Roders promoveerde in juni van dit jaar aan de Technische Universiteit Delft met het onderzoek naar klimaatadaptatie in het stedelijk gebied.

Hoe kunnen woningcorporaties en vastgoedeigenaren kosten besparen op het beheer en onderhoud?

Welke maatregelen zijn nodig om oververhitte woningen en ondergelopen kelders te voorkomen?

Is het belangrijk dat woningcorporaties  klimaatadaptatie in hun beleid opnemen?

Met welke partijen is samenwerking een aanbeveling?

Vragen en stellingen die naar aanleiding van de presentatie aan de orde komen.

Daarnaast zal er in een pitch -‘ de afkoppelbrigade’ – door oud wethouder Eppo Gutteling worden aangegeven hoe je met meerdere partijen een werkmaatschappij kan opzetten gericht op het klimaatbestendig ontwerpen in de Stedendriehoek , welke financiering daarbij past en hoeveel werkgelegenheid dat genereert.

Bouwhuis doet een oproep aan elke bouwondernemer, aannemer, projectontwikkelaar, vastgoedeigenaar en architect mee te doen aan het debat over welke aanpassingen in de woningbouw noodzakelijk zijn om  weerstand te kunnen bieden aan de klimaatveranderingen.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze zoektocht ,  is van harte welkom!

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuiscafe 28 – 01-2020 Klimaatadaptief ontwerpen in de binnenstad van Apeldoorn

Hoe gaat Apeldoorn de binnenstad klimaatbestendiger maken, nu de Apeldoornse politiek een nieuwe binnenstadsvisie voor het verder vergroenen in de stad omarmd heeft. In de planning staan 500 nieuwe woningen in de binnenstad, waar bewoners ook op snikhete dagen prettig … (lees verder)

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)

Meet-up 055/Bouwhuiscafé 14 mei 20.00 uur

THEMA: RE-INVENTING CENTRAAL BEHEER COMPLEX

Nieuwe Apeldoornse Skyline in het Hertzberger Parc met presentaties en een debat onder leiding van Frank van Klink.

Bouwhuis organiseert samen met Meet-up 055 een avond over de transformatie van het monumentale Centraal Beheercomplex waarin … (lees verder)

RIJKSADVISEUR BEZOEKT APELDOORN OP 16 APRIL

Bouwhuis nodigt Rijksadviseur Daan Zandbelt uit om op 16 april zijn visie te geven op de toekomstige woningbouwopgave van Apeldoorn.

Door de huishoudverdunning en de trek naar de stad ligt er voor heel Nederland  een opgave om de komende tien … (lees verder)