Bouwhuiscafé dinsdag 10 november 20.00 uur KLIMAATADAPTIEF ONTWERPEN

wateroverlast_stad_436climat changeVooruitlopend op het jaarthema van Bouwhuis voor 2016 – Klimaatbestendig ontwerpen – nodigt Bouwhuis Martin Roders alvast uit om met suggesties te komen hoe woningcorporaties en vastgoedeigenaren hun woningen kunnen aanpassen aan een veranderend klimaat.

Roders promoveerde in juni van dit jaar aan de Technische Universiteit Delft met het onderzoek naar klimaatadaptatie in het stedelijk gebied.

Hoe kunnen woningcorporaties en vastgoedeigenaren kosten besparen op het beheer en onderhoud?

Welke maatregelen zijn nodig om oververhitte woningen en ondergelopen kelders te voorkomen?

Is het belangrijk dat woningcorporaties  klimaatadaptatie in hun beleid opnemen?

Met welke partijen is samenwerking een aanbeveling?

Vragen en stellingen die naar aanleiding van de presentatie aan de orde komen.

Daarnaast zal er in een pitch -‘ de afkoppelbrigade’ – door oud wethouder Eppo Gutteling worden aangegeven hoe je met meerdere partijen een werkmaatschappij kan opzetten gericht op het klimaatbestendig ontwerpen in de Stedendriehoek , welke financiering daarbij past en hoeveel werkgelegenheid dat genereert.

Bouwhuis doet een oproep aan elke bouwondernemer, aannemer, projectontwikkelaar, vastgoedeigenaar en architect mee te doen aan het debat over welke aanpassingen in de woningbouw noodzakelijk zijn om  weerstand te kunnen bieden aan de klimaatveranderingen.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze zoektocht ,  is van harte welkom!

 

Architectuur in de binnenstad

Nieuwe Apeldoornse Skyline in Hertzberger Parc, presentatie en debat 14 mei

Bouwhuis organiseert een avond in het CB-complex over de transformatie van het monumentale Centraal Beheer kantorencomplex waarin de ontwikkelaar Certitude Capital , de architecten Herman Hertzberger en Lauren Jan ten Kate en Martin Knuijt, landschapsarchitect van OKRA Landschapsarchitecten uiteenzetten hoe … (lees verder)

Winnaar Marktplein West 8

Ruim 35 % van de 25.330 Apeldoornse inwoners die gestemd hebben, kozen voor het Markthal ontwerp van het architectenbureau West 8 Urban Design & Landscap Architecture. Het ontwerp inspireert tot een veelheid aan activiteiten door en voor het Apeldoornse publiek.… (lees verder)

Bouwhuis organiseert in VUE Theater Feestelijke verkiezingsavond nieuwe ontwerpen Marktplein donderdag 6 december 20.30 uur

.

Architectuurcentrum Bouwhuis nodigt u uit voor

een feestelijke verkiezingsavond op 6 december 20.30 uur in het VUE Theater met de  PRESENTATIE  van  vier nieuwe ontwerpen voor het huidige Marktplein

De gemeente heeft aan vier gerenommeerde internationaal opererende landschapsarchitectenbureaus de … (lees verder)

Masterclass Stedenbouw en Architectuur woensdag 10 oktober 19.30 uur Nettenfabriek

Stedenbouwkundige Ed van Gent en projectleider Hans Menke van Architectuurcentrum Bouwhuis geven op 10 oktober in het kader van het Verhaal van Apeldoorn een Masterclass over de stedenbouw en de architectuur in Apeldoorn.

De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.… (lees verder)

OPEN MONUMENTEN DAG 8 en 9 september 2018: tocht langs Apeldoornse architectuur met Europese invloed

Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert voor de Open Monumenten Dag  8 en 9 september 2018 een fietsroute langs Apeldoornse architectuur met Europese invloeden

Bent u nieuwsgierig naar  de invloed van de Duitse traditionalist Heinrich Tessenow  op de bouwstijl van een aantal Apeldoornse … (lees verder)