Bouwhuiscafé dinsdag 10 november 20.00 uur KLIMAATADAPTIEF ONTWERPEN

wateroverlast_stad_436climat changeVooruitlopend op het jaarthema van Bouwhuis voor 2016 – Klimaatbestendig ontwerpen – nodigt Bouwhuis Martin Roders alvast uit om met suggesties te komen hoe woningcorporaties en vastgoedeigenaren hun woningen kunnen aanpassen aan een veranderend klimaat.

Roders promoveerde in juni van dit jaar aan de Technische Universiteit Delft met het onderzoek naar klimaatadaptatie in het stedelijk gebied.

Hoe kunnen woningcorporaties en vastgoedeigenaren kosten besparen op het beheer en onderhoud?

Welke maatregelen zijn nodig om oververhitte woningen en ondergelopen kelders te voorkomen?

Is het belangrijk dat woningcorporaties  klimaatadaptatie in hun beleid opnemen?

Met welke partijen is samenwerking een aanbeveling?

Vragen en stellingen die naar aanleiding van de presentatie aan de orde komen.

Daarnaast zal er in een pitch -‘ de afkoppelbrigade’ – door oud wethouder Eppo Gutteling worden aangegeven hoe je met meerdere partijen een werkmaatschappij kan opzetten gericht op het klimaatbestendig ontwerpen in de Stedendriehoek , welke financiering daarbij past en hoeveel werkgelegenheid dat genereert.

Bouwhuis doet een oproep aan elke bouwondernemer, aannemer, projectontwikkelaar, vastgoedeigenaar en architect mee te doen aan het debat over welke aanpassingen in de woningbouw noodzakelijk zijn om  weerstand te kunnen bieden aan de klimaatveranderingen.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze zoektocht ,  is van harte welkom!

 

Architectuur in de binnenstad

Rijksbouwmeester Floris Alkemade verkent de toekomst van Nederland

Blog door Harm Tilman, hoofdredacteur De Architect

In Nederland dreigt het ruimtelijke debat te verengen tot de vraag of we gezien de woningvraag niet toch weer in de weilanden moeten gaan bouwen. In een nieuw boek betoogt rijksbouwmeester Floris Alkemade (lees verder)

Troostarchitectuur:

100 YEARS Bauhaus, een documentaire te zien op https://youtu.be/LW14415Ddf8c… (lees verder)

Boek Kanaaloevers Apeldoorn te lezen op pdf
ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

Voor de komende periode op eigen gelegenheid of met uw familie architectuur gaan zien in Apeldoorn en de Cleantech Regio? Zie ons Architectuurrouteboekje Stedendriehoek via de app. izi.Travel te downloaden

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)