Bouwhuis zoekt een projectleider per 1 januari 2013

Architectuurcentrum Bouwhuis, centrum voor mens en gebouwde omgeving in Apeldoorn zoekt per 1-1-2013 een projectleider op vrijwillige basis.

Het architectuurcentrum biedt een platform voor een jonge enthousiaste vrijwilliger met de mogelijkheid eigen inkomsten te genereren voor zijn/haar eigen bedrijf.

Architectuurcentrum Bouwhuis,opgericht in 1997, is hét centrum voor architectuur in Apeldoorn en omgeving. Bouwhuis biedt door het jaar een gevarieerd programma waaronder presentaties, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen, prijsvragen, lezingen, ontwerpwedstrijden , de Nacht en Dag van de Architectuur en educatieve programma’s. Voor de uitvoering van het programma werkt Bouwhuis samen met andere organisaties.

De projectleider stelt het jaarprogramma op en zorgt voor het indienen van de subsidieaanvraag bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Hij/zij voert overleg met de programmacommissie over het jaarprogramma.  De programmacommissie, waarvan de projectleider deel uitmaakt, voert tenminste elke twee maanden besprekingen over de invulling van het programma. De projectleider bespreekt het jaarprogramma, de subsidieaanvraag en de begroting per project in overleg met het bestuur van Bouwhuis. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, verzorgt de communicatie en publiciteit rondom de projecten.

De projectleider onderhoudt alle contacten met de relaties die betrokken zijn bij de projecten.

De projectleider werkt aan het onderhouden en verder opbouwen van de contacten met sponsoren, politici en gemeentelijke ambtenaren stedenbouw, landschap en openbare ruimte.

Functie eisen:

–          Academisch/HBO werk- en denkniveau

–          Inhoudelijke kennis van de actuele ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap, lokaal en landelijk

–          Interesse in sociaal-maatschappelijke vraagstukken

–          Sociaal vaardig, representatieve netwerker

–          Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

–          Een goed organisatievermogen, proactieve ondernemingszin en een hands-on mentaliteit

–          Is  onafhankelijk en zelfwerkzaam binnen de kaders door het bestuur bepaald

–          Kan presenteren

–          Heeft affiniteit met digitale media

–          Is creatief, enthousiast, gedreven, innovatief, heeft lef en tact

–          Heeft een goede antenne voor de gebeurtenissen in Apeldoorn en omgeving

–          Is een teamplayer

–          Heeft kennis en gevoel van het gemeentelijke apparaat en politiek

Stuur je sollicitatie brief met CV voor 1 september 2012 naar Marja Berkhoff,

email: secretariaatbouwhuis@xs4all.nl

 

Architectuur in de binnenstad

Nieuwe Apeldoornse Skyline in Hertzberger Parc, presentatie en debat 14 mei

Bouwhuis organiseert een avond in het CB-complex over de transformatie van het monumentale Centraal Beheer kantorencomplex waarin de ontwikkelaar Certitude Capital , de architecten LaurensJan ten Kate en Herman Hertzberger en landschapsarchitect Martin Knuijt van OKRA uiteenzetten hoe de nieuwe … (lees verder)

Winnaar Marktplein West 8

Ruim 35 % van de 25.330 Apeldoornse inwoners die gestemd hebben, kozen voor het Markthal ontwerp van het architectenbureau West 8 Urban Design & Landscap Architecture. Het ontwerp inspireert tot een veelheid aan activiteiten door en voor het Apeldoornse publiek.… (lees verder)

Bouwhuis organiseert in VUE Theater Feestelijke verkiezingsavond nieuwe ontwerpen Marktplein donderdag 6 december 20.30 uur

.

Architectuurcentrum Bouwhuis nodigt u uit voor

een feestelijke verkiezingsavond op 6 december 20.30 uur in het VUE Theater met de  PRESENTATIE  van  vier nieuwe ontwerpen voor het huidige Marktplein

De gemeente heeft aan vier gerenommeerde internationaal opererende landschapsarchitectenbureaus de … (lees verder)

Masterclass Stedenbouw en Architectuur woensdag 10 oktober 19.30 uur Nettenfabriek

Stedenbouwkundige Ed van Gent en projectleider Hans Menke van Architectuurcentrum Bouwhuis geven op 10 oktober in het kader van het Verhaal van Apeldoorn een Masterclass over de stedenbouw en de architectuur in Apeldoorn.

De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.… (lees verder)

OPEN MONUMENTEN DAG 8 en 9 september 2018: tocht langs Apeldoornse architectuur met Europese invloed

Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert voor de Open Monumenten Dag  8 en 9 september 2018 een fietsroute langs Apeldoornse architectuur met Europese invloeden

Bent u nieuwsgierig naar  de invloed van de Duitse traditionalist Heinrich Tessenow  op de bouwstijl van een aantal Apeldoornse … (lees verder)