Bouwhuis zoekt een projectleider per 1 januari 2013

Architectuurcentrum Bouwhuis, centrum voor mens en gebouwde omgeving in Apeldoorn zoekt per 1-1-2013 een projectleider op vrijwillige basis.

Het architectuurcentrum biedt een platform voor een jonge enthousiaste vrijwilliger met de mogelijkheid eigen inkomsten te genereren voor zijn/haar eigen bedrijf.

Architectuurcentrum Bouwhuis,opgericht in 1997, is hét centrum voor architectuur in Apeldoorn en omgeving. Bouwhuis biedt door het jaar een gevarieerd programma waaronder presentaties, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen, prijsvragen, lezingen, ontwerpwedstrijden , de Nacht en Dag van de Architectuur en educatieve programma’s. Voor de uitvoering van het programma werkt Bouwhuis samen met andere organisaties.

De projectleider stelt het jaarprogramma op en zorgt voor het indienen van de subsidieaanvraag bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Hij/zij voert overleg met de programmacommissie over het jaarprogramma.  De programmacommissie, waarvan de projectleider deel uitmaakt, voert tenminste elke twee maanden besprekingen over de invulling van het programma. De projectleider bespreekt het jaarprogramma, de subsidieaanvraag en de begroting per project in overleg met het bestuur van Bouwhuis. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, verzorgt de communicatie en publiciteit rondom de projecten.

De projectleider onderhoudt alle contacten met de relaties die betrokken zijn bij de projecten.

De projectleider werkt aan het onderhouden en verder opbouwen van de contacten met sponsoren, politici en gemeentelijke ambtenaren stedenbouw, landschap en openbare ruimte.

Functie eisen:

–          Academisch/HBO werk- en denkniveau

–          Inhoudelijke kennis van de actuele ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap, lokaal en landelijk

–          Interesse in sociaal-maatschappelijke vraagstukken

–          Sociaal vaardig, representatieve netwerker

–          Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

–          Een goed organisatievermogen, proactieve ondernemingszin en een hands-on mentaliteit

–          Is  onafhankelijk en zelfwerkzaam binnen de kaders door het bestuur bepaald

–          Kan presenteren

–          Heeft affiniteit met digitale media

–          Is creatief, enthousiast, gedreven, innovatief, heeft lef en tact

–          Heeft een goede antenne voor de gebeurtenissen in Apeldoorn en omgeving

–          Is een teamplayer

–          Heeft kennis en gevoel van het gemeentelijke apparaat en politiek

Stuur je sollicitatie brief met CV voor 1 september 2012 naar Marja Berkhoff,

email: secretariaatbouwhuis@xs4all.nl

 

Architectuur in de binnenstad

Rijksbouwmeester Floris Alkemade verkent de toekomst van Nederland

Blog door Harm Tilman, hoofdredacteur De Architect

In Nederland dreigt het ruimtelijke debat te verengen tot de vraag of we gezien de woningvraag niet toch weer in de weilanden moeten gaan bouwen. In een nieuw boek betoogt rijksbouwmeester Floris Alkemade (lees verder)

Troostarchitectuur:

100 YEARS Bauhaus, een documentaire te zien op https://youtu.be/LW14415Ddf8c… (lees verder)

Boek Kanaaloevers Apeldoorn te lezen op pdf
ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

Voor de komende periode op eigen gelegenheid of met uw familie architectuur gaan zien in Apeldoorn en de Cleantech Regio? Zie ons Architectuurrouteboekje Stedendriehoek via de app. izi.Travel te downloaden

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)