25 juni Dag van de Architectuur: bezoek CPOGprojecten

Zonne-Entree, architect Lars CourageOp de dag van de architectuur laat Bouwhuis particulieren het resultaat zien van hun jarenlange samenwerking als collectieve opdrachtgevers bij de bouw van hun gedroomde woning. Zes jaar geleden zijn er elf groepen gestart met het collectief opdrachtgeverschap en een deel daarvan is inmiddels gerealiseerd. Bouwhuis organiseert een tocht  per fiets naar  Zonnehoeve.  Zonnehoeve is het gebied tussen de gehandicapteninstelling ’s Heeren Loo en de wijk de Maten. Initiatiefnemers Bos en Nijenhuis wilden grote woningen in een  landgoedachtig gebouw zoals die ook op het terrein van de gehandicapteninstelling staan. Over het resultaat zijn ze enthousiast. Ze zijn bereid het ingewikkelde proces van het samen bouwen uiteen te zetten. Het tweede project in dit gebied is Zonnebosch , een serie starters woningen. Het derde project zijn twintig woningen van staal, ontworpen door architect Lars Courage. Bij deze bewonersgroep telde de flexibiliteit van de staalbouw zwaar. De woningen kunnen eenvoudig worden uitgebreid met een derde verdieping of garage. Daarnaast maakt de hoge draagkracht van staal grote ramen mogelijk . Bij sloop van de woningen kunnen de materialen eenvoudig worden hergebruikt.  Tijdens deze dag van de architectuur zijn het uitsluitend de bewoners die aan het woord komen over de lange – soms moeizame weg – die ze succesvol hebben bewandeld om tot een gewenst resultaat te komen.

Start: 10.00 uur bij Bouwhuis, Roggestraat 44 met koffie, daarna fietsen we  naar Zonnehoeve

Einde ochtendprogramma 12.30 uur.

Deelname: gratis

Opgave: verplicht

secretariaat@architectuurcentrumbouwhuis.nl

Middagprogramma in samenwerking met de BNA Stedendriehoek

Een rondleiding op vliegveld Teuge, door een bunkerboerderij, een aantal hangaars, een wandeling over het terrein afgewisseld met een aantal lezingen  geven een beeld over heden,verleden en toekomst van Teuge.

Tijd: 13.15  uur ontvangst Escape Lines Teuge

Einde: 16.30 uur

Opgave: verplicht

Aanmelden bij: marcia.mulder@gmail.com

Toegangsprijs: gratis

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuiscafé 28 januari 2020 : De Apeldoornse binnenstad: van place to buy naar place to be

Presentatie en debat

Met gemeentelijk projectleider binnenstad Arno Klein Goldewijk

Landschapsarchitect Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/Urbanism

Moderator: Marieke Gorkink

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn  grote veranderingen ondergaan.  De stad gaat verdichten en de hoogte in.

 Op … (lees verder)

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)

Meet-up 055/Bouwhuiscafé 14 mei 20.00 uur

THEMA: RE-INVENTING CENTRAAL BEHEER COMPLEX

Nieuwe Apeldoornse Skyline in het Hertzberger Parc met presentaties en een debat onder leiding van Frank van Klink.

Bouwhuis organiseert samen met Meet-up 055 een avond over de transformatie van het monumentale Centraal Beheercomplex waarin … (lees verder)

RIJKSADVISEUR BEZOEKT APELDOORN OP 16 APRIL

Bouwhuis nodigt Rijksadviseur Daan Zandbelt uit om op 16 april zijn visie te geven op de toekomstige woningbouwopgave van Apeldoorn.

Door de huishoudverdunning en de trek naar de stad ligt er voor heel Nederland  een opgave om de komende tien … (lees verder)