25 juni Dag van de Architectuur: bezoek CPOGprojecten

Zonne-Entree, architect Lars CourageOp de dag van de architectuur laat Bouwhuis particulieren het resultaat zien van hun jarenlange samenwerking als collectieve opdrachtgevers bij de bouw van hun gedroomde woning. Zes jaar geleden zijn er elf groepen gestart met het collectief opdrachtgeverschap en een deel daarvan is inmiddels gerealiseerd. Bouwhuis organiseert een tocht  per fiets naar  Zonnehoeve.  Zonnehoeve is het gebied tussen de gehandicapteninstelling ’s Heeren Loo en de wijk de Maten. Initiatiefnemers Bos en Nijenhuis wilden grote woningen in een  landgoedachtig gebouw zoals die ook op het terrein van de gehandicapteninstelling staan. Over het resultaat zijn ze enthousiast. Ze zijn bereid het ingewikkelde proces van het samen bouwen uiteen te zetten. Het tweede project in dit gebied is Zonnebosch , een serie starters woningen. Het derde project zijn twintig woningen van staal, ontworpen door architect Lars Courage. Bij deze bewonersgroep telde de flexibiliteit van de staalbouw zwaar. De woningen kunnen eenvoudig worden uitgebreid met een derde verdieping of garage. Daarnaast maakt de hoge draagkracht van staal grote ramen mogelijk . Bij sloop van de woningen kunnen de materialen eenvoudig worden hergebruikt.  Tijdens deze dag van de architectuur zijn het uitsluitend de bewoners die aan het woord komen over de lange – soms moeizame weg – die ze succesvol hebben bewandeld om tot een gewenst resultaat te komen.

Start: 10.00 uur bij Bouwhuis, Roggestraat 44 met koffie, daarna fietsen we  naar Zonnehoeve

Einde ochtendprogramma 12.30 uur.

Deelname: gratis

Opgave: verplicht

secretariaat@architectuurcentrumbouwhuis.nl

Middagprogramma in samenwerking met de BNA Stedendriehoek

Een rondleiding op vliegveld Teuge, door een bunkerboerderij, een aantal hangaars, een wandeling over het terrein afgewisseld met een aantal lezingen  geven een beeld over heden,verleden en toekomst van Teuge.

Tijd: 13.15  uur ontvangst Escape Lines Teuge

Einde: 16.30 uur

Opgave: verplicht

Aanmelden bij: marcia.mulder@gmail.com

Toegangsprijs: gratis

 

Architectuur in de binnenstad

Nieuwe Apeldoornse Skyline in Hertzberger Parc, presentatie en debat 14 mei

Bouwhuis organiseert een avond in het CB-complex over de transformatie van het monumentale Centraal Beheer kantorencomplex waarin de ontwikkelaar Certitude Capital , de architecten LaurensJan ten Kate en Herman Hertzberger en landschapsarchitect Martin Knuijt van OKRA uiteenzetten hoe de nieuwe … (lees verder)

Winnaar Marktplein West 8

Ruim 35 % van de 25.330 Apeldoornse inwoners die gestemd hebben, kozen voor het Markthal ontwerp van het architectenbureau West 8 Urban Design & Landscap Architecture. Het ontwerp inspireert tot een veelheid aan activiteiten door en voor het Apeldoornse publiek.… (lees verder)

Bouwhuis organiseert in VUE Theater Feestelijke verkiezingsavond nieuwe ontwerpen Marktplein donderdag 6 december 20.30 uur

.

Architectuurcentrum Bouwhuis nodigt u uit voor

een feestelijke verkiezingsavond op 6 december 20.30 uur in het VUE Theater met de  PRESENTATIE  van  vier nieuwe ontwerpen voor het huidige Marktplein

De gemeente heeft aan vier gerenommeerde internationaal opererende landschapsarchitectenbureaus de … (lees verder)

Masterclass Stedenbouw en Architectuur woensdag 10 oktober 19.30 uur Nettenfabriek

Stedenbouwkundige Ed van Gent en projectleider Hans Menke van Architectuurcentrum Bouwhuis geven op 10 oktober in het kader van het Verhaal van Apeldoorn een Masterclass over de stedenbouw en de architectuur in Apeldoorn.

De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.… (lees verder)

OPEN MONUMENTEN DAG 8 en 9 september 2018: tocht langs Apeldoornse architectuur met Europese invloed

Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert voor de Open Monumenten Dag  8 en 9 september 2018 een fietsroute langs Apeldoornse architectuur met Europese invloeden

Bent u nieuwsgierig naar  de invloed van de Duitse traditionalist Heinrich Tessenow  op de bouwstijl van een aantal Apeldoornse … (lees verder)