De Ruimtelijke Verbeelding van de Energietransitie in de Stedendriehoek – maart 2018

Bouwhuis bereidt zich samen met Architectuurcentrum Rondeel voor op een internationaal symposium over de Ruimtelijke Verbeelding van de Energietransitie in de Stedendriehoek in maart 2018.  Tijdens dit symposium worden internationale voorbeelden van succesvolle transities getoond.  Dat succes was vooral te danken aan een groeiend draagvlak onder lokale bewoners en bedrijven. In de presentaties van de buitenlandse voorbeelden zal vooral de wijze waarop bewoners en bedrijven in de directe omgeving  enthousiast werden gemaakt, worden benadrukt. Daarnaast worden er in een aantal expertsessies innovatieve energietransitieprojecten in de Stedendriehoek gepresenteerd en is er ruimte voor de meest bijzondere ruimtelijke oplossingen van de energietransitie in de Stedendriehoek. Het symposium is bedoeld om bestuurders en beleidsmakers in ons land instrumenten in handen te geven waarmee de transitie de komende jaren een grote kans van slagen heeft.

warmtenetinstallatie architect Bjarke Ingels

Heliotrope Freiburg

zonnepanelen in Samso

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuiscafé dinsdag 12 december 2017: presentatie Nieuw kunstzinnig landschapsontwerp Park Zuidbroek

Meer info volgt… (lees verder)

Presentatie TINY HOUSE MiniStek woensdagavond 31 mei 20.00 uur Zwitsallocatie, Vlijtseweg 114

De architecten Mireille Langendijk en Ed Euser hebben samen met constructeur Martijn Monné en econoom Annemarie Huisman een ontwerp gemaakt voor een ‘Tiny House’ dat zij  MiniStek  hebben genoemd,  geschikt voor een eenpersoonshuishouden.  Het betreft hier een klein duurzaam gebouwd … (lees verder)

Een nieuwe Bouwhuisuitgave over de wordingsgeschiedenis van de Kanaaloevers verschijnt in mei 2017

In de serie Wijk in Beeld heeft Bouwhuis historicus Daniël Kipp opdracht gegeven de transformatie van 45 hectare voormalig industriegebied aan het kanaal nabij de binnenstad naar een geheel nieuw woon- en verblijfsgebied te gaan beschrijven.  Bijna 25 jaar stedelijke … (lees verder)

STEDENDRIEHOEK ARCHITECTUURROUTE 18 juni 10.30 – 19.00 uur

Gemeentehuis Deventer, Neutelings Riedijk architecten

Nederland 13 maart 2015,project kindcentrum rivierenwijk deventer, school foto: arjen schmitz

ZATERDAG 18 JUNI 2016,START  10.30 UUR IN DOK H2O DEVENTER, EINDE 19.00 UUR DE VLIJT APELDOORN

De Dag van de Architectuur 2016 wordt door … (lees verder)

RONDLEIDINGEN OSSEVELD-WOUDHUIS 2016

In het kader van 25 jaar Wijkraad Osseveld-Woudhuis worden er in de maanden april, mei en juni rondleidingen georganiseerd door Osseveld-Woudhuis

3 april kunstroute Osseveld-Woudhuis o.l.v. Teja Bottema  tussen 10.00 – 12.00 uur; 9.30 uur verzamelen bij Talma Borgh met (lees verder)