RIJKSADVISEUR BEZOEKT APELDOORN OP 16 APRIL

Bouwhuis nodigt Rijksadviseur Daan Zandbelt uit om op 16 april zijn visie te geven op de toekomstige woningbouwopgave van Apeldoorn.

Door de huishoudverdunning en de trek naar de stad ligt er voor heel Nederland  een opgave om de komende tien jaar één miljoen woningen te bouwen. Ook in Apeldoorn is de prognose dat tot 2027 er 5500 huishoudens bij komen, waarvan 30 % de instroom van gezinnen. Tot 2040 zal het aandeel één- en tweepersoonshuishoudens stijgen van 67 % naar 72 % en het aandeel 65 + groeien van 28 % naar 42 %.  Hoe gaan we dat doen en waar gaan we bouwen?

Rijksadviseur Daan Zandbelt is uitgenodigd om zijn visie te geven hoe en waar we in Apeldoorn moeten bouwen en waarom.

Onlangs heeft het College van Rijksadviseurs een optimistisch toekomstperspectief geschreven – ‘Panorama Nederland’- over hoe Nederland er over tien jaar uit gaat zien als al die nieuwbouwwoningen gerealiseerd zijn. Daarbij moet het helemaal anders, geen slaapsteden meer op flinke afstand van het werk, zodat inwoners elke ochtend in de file staan of in een overvolle trein zitten.

Nee, we moeten dichter bij elkaar gaan wonen en werken binnen een efficiënt netwerk van verbindingen en de meeste nieuwbouw in de bestaande stedelijke omgeving zien te realiseren. Zandbelt zal aantonen waarom het van belang is om rondom bestaande wijken nieuwe woningen te bouwen waardoor het gemakkelijker wordt om de openbare ruimte en woningen klimaatadaptief te maken, de biodiversiteit te vergroten, de sociale cohesie te bevorderen en hoe we door verstedelijking en concentratie de waardevolle landschappen open houden.

Het is voor het eerst dat een Rijksadviseur Apeldoorn bezoekt.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn op

Dinsdag 16 april  

Programma:

15.30 uur – inloop met koffie,thee

16.00 uur – presentatie Daan Zandbelt

17.00 uur – einde

Adres:De Woonmensen, Deventerstraat 54, Apeldoorn

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuisdebat 3 maart 2020: Kansrijke Apeldoornse Archipunctuur

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten niet  alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen  buurt zal versterken met een onderscheidende kwaliteit.  

Bouwhuis … (lees verder)

Laatste nieuws: Delva Landscape Architecture/Urbanism maakt masterplan voor binnenstad Apeldoorn

Tijdens het Bouwhuiscafé op 28 januari a.s. om 20.00 zal Delva Landscap Architecture/Urbanism niet alleen laten zien hoe groen en architectuur kunnen integreren bij hoogbouw zoals de beoogde woontoren aan de Hofstraat, maar ook een presentatie geven over hun kersverse … (lees verder)

Bouwhuiscafé 28 januari 2020 : De Apeldoornse binnenstad: van place to buy naar place to be

Presentatie en debat

Met gemeentelijk projectleider binnenstad Arno Klein Goldewijk

Landschapsarchitect Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/Urbanism

Moderator: Marieke Gorkink

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn  grote veranderingen ondergaan.  De stad gaat verdichten en de hoogte in. Er … (lees verder)

BOUWHUISCAFE THEMA: De vormgeving van de openbare ruimte 17 SEPTEMBER 16.00 ACECGEGBOUW

Graag nodigen we u uit op dinsdag 17 september om 16.00 uur in het ACECgebouw voor een feestelijk programma rond het afscheid van landschapsarchitect Han Goudswaard

                               Han Goudswaard  heeft zich bij zijn ontwerpen altijd sterk laten leiden door zijn … (lees verder)

Dag van de Architectuur 15 juni 14.00 uur Wandeling en presentatie boek over de Kanaaloevers

15 JUNI 14.00,Café De Oude Haven, Kanaal Noord 99  EXCURSIE KANAALOEVERS EN PRESENTATIE BOEK  ‘Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied’ geschreven door Evelien van Es, Daniël Kipp en Huub Selen

Op de Dag van de Architectuur 2019, dat samenvalt … (lees verder)