DAG VAN DE ARCHITECTUUR 2016; ARCHITECTUURESTAFETTE STEDENDRIEHOEK 18 JUNI 2016

Wonen aan de Molendijk 002Apeldoorn, Deventer en Zutphen organiseren gezamenlijk een architectuurroute  in de stedendriehoek langs projecten die in 2014-2015 zijn gerealiseerd en die de moeite waard zijn om hiervoor om te rijden. Als dit concept aanslaat is het de bedoeling om deze architectuur estafette elke 2 jaar te organiseren

Nu de Apeldoornse Architectuurprijs opgehouden is te bestaan, hebben de architectuurcentra Rondeel in Deventer en Bouwhuis in Apeldoorn het idee opgevat om een grootschaliger architectuurproject te gaan organiseren met als doel de kwaliteit van de architectuur in een breder verband ,de gehele Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Voorst, Lochem, Brummen en Epe)onder de aandacht te brengen.

Er is door beide centra inmiddels een groslijst samengesteld van een groot aantal bijzondere architectuurprojecten, die de moeite waard zijn om op te nemen in een speciale architectuurroute.

Aan de hand van de ingeleverde documentatie en beeldmateriaal van alle deelnemende architecten (bijna 50 architecten hebben zich inmiddels aangemeld) gaat een jury bestaande uit de architecten Frank van Unen, Maaike Westinga, landschapsarchitect Sandra Schuit en stedenbouwkundige Jos van Langen gaan onder leiding van burgemeester Andries Heidema  van Deventer  (tevens voorzitter Stedendriehoek) een selectie samenstellen uit deze groslijst die vervolgens in een architectuurroute van de Stedendriehoek wordt opgenomen. Deze route, die in eerste instantie digitaal beschikbaar wordt gesteld, zal gebruikt kunnen worden voor iedereen die per fiets, auto of te voet van project naar project wil gaan.

Op zaterdag 18 juni a.s.  zal het startpunt in DOKH2O in het Havenkwartier Deventer ,waar wij te gast zijn bij de ontwikkelaars van het plan Steenbrugge Bemog en Le Clercq. Na de feestelijke opening door de juryvoorzitter burgemeester Heidema  gaan  belangstellenden samen met de geselecteerde architecten met bussen de route rijden en aan het eind van dag feestelijk afsluiten  in Apeldoorn.

Hoofdsponsor:

Bemog / Le Clercq ontwikkelcombinatie Steenbrugge

Sponsoren:

Bouwsociëteit Stedendriehoek

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Gietema Wevers Notarissen

Ter Steege Vastgoed

Nijhuis Bouw

Aannemingsbedrijf Draisma

Contactpersoon: H. Menke, Architectuurcentrum Bouwhuis, tel. 055-5760411/j.menke@xs4all.nl

Gemeentehuis Deventer, Neutelings Riedijk architecten

Gemeentehuis Deventer, Neutelings Riedijk architecten

HoogteTweeArchitectenArnhem-WoonhuisIT-Deventer-Havenkwartier-01

Nederland 13 maart 2015,project kindcentrum rivierenwijk deventer, school foto: arjen schmitz

Nederland 13 maart 2015,project kindcentrum rivierenwijk deventer, school foto: arjen schmitz

 

Architectuur in de binnenstad

Bouwhuiscafé dinsdag 12 december 2017: presentatie Nieuw kunstzinnig landschapsontwerp Park Zuidbroek

Meer info volgt… (lees verder)

Presentatie TINY HOUSE MiniStek woensdagavond 31 mei 20.00 uur Zwitsallocatie, Vlijtseweg 114

De architecten Mireille Langendijk en Ed Euser hebben samen met constructeur Martijn Monné en econoom Annemarie Huisman een ontwerp gemaakt voor een ‘Tiny House’ dat zij  MiniStek  hebben genoemd,  geschikt voor een eenpersoonshuishouden.  Het betreft hier een klein duurzaam gebouwd … (lees verder)

Een nieuwe Bouwhuisuitgave over de wordingsgeschiedenis van de Kanaaloevers verschijnt in mei 2017

In de serie Wijk in Beeld heeft Bouwhuis historicus Daniël Kipp opdracht gegeven de transformatie van 45 hectare voormalig industriegebied aan het kanaal nabij de binnenstad naar een geheel nieuw woon- en verblijfsgebied te gaan beschrijven.  Bijna 25 jaar stedelijke … (lees verder)

STEDENDRIEHOEK ARCHITECTUURROUTE 18 juni 10.30 – 19.00 uur

Gemeentehuis Deventer, Neutelings Riedijk architecten

Nederland 13 maart 2015,project kindcentrum rivierenwijk deventer, school foto: arjen schmitz

ZATERDAG 18 JUNI 2016,START  10.30 UUR IN DOK H2O DEVENTER, EINDE 19.00 UUR DE VLIJT APELDOORN

De Dag van de Architectuur 2016 wordt door … (lees verder)

RONDLEIDINGEN OSSEVELD-WOUDHUIS 2016

In het kader van 25 jaar Wijkraad Osseveld-Woudhuis worden er in de maanden april, mei en juni rondleidingen georganiseerd door Osseveld-Woudhuis

3 april kunstroute Osseveld-Woudhuis o.l.v. Teja Bottema  tussen 10.00 – 12.00 uur; 9.30 uur verzamelen bij Talma Borgh met (lees verder)