14 april 20.00 uur ACEC presentatie :Boek Apeldoorn Zuid over Stedenbouw en Volkshuisvesting 1910-2015

UITSNEDE_OMSLAG_MASTERPLAN_ZUID

Graag nodigen we u uit voor de officiële boekpresentatie Apeldoorn Zuid, stedenbouw en volkshuisvesting 1910-2015 

 

We gaan vieren dat Bouwhuis in samenwerking met de SAM een nieuw wijkboek op de markt brengt, dit keer over de geschiedenis en stedenbouw van Apeldoorn Zuid.

 

Een boek vol  verhalen over de vooroorlogse crisis, woningnood en bloedzuigers, maar ook constructieve plannen  voor verbetering, de aanpak van De Goede Woning en de gigantische naoorlogse groei van de wijk. Talloze plattegronden en foto’s laten zien hoe er in de buurten wordt gewoond, geleefd, gewerkt en gesport , kortom een boek vol dierbare plekken en herinneringen.

Als u wil weten wat zo karakteristiek aan de Vogelbuurt, de Componistenbuurt, het Staatsliedenkwartier en de Rivierenbuurt is, moet u dit boek lezen, want dan begrijpt u het helemaal.

Wie wil  niet weten welke plannen er allemaal voor de Brummelhof zijn bedacht, waarom  en wat daarvan is terecht gekomen, hoe de verscheidenheid aan woonstraten een eenheid vormen , welke betekenis we moeten toekennen aan  bepaalde inrichtingen van de openbare ruimte. Als u dit boek leest,  gaat u helemaal snappen waarom dat allemaal nodig was….  Ook kunt u lezen hoe en waarom de ontwikkelingen door zijn gegaan en nog steeds doorgaan, de nieuwe woningen in de Veste, de Ravenweg met zijn schitterende hoven, een speelplek aan het Hofveld, samen met bewoners  het Zuiderpark opnieuw inrichten nu de hoogspanningskabels onder de grond zijn gebracht. Reden genoeg om al die vernieuwing en verbetering te vieren!!

Eén van de geïnterviewden zegt ‘never’ nooit meer weg te willen uit Apeldoorn Zuid. Daarom is dit wijkboek ook twee keer zo dik geworden vergeleken met  de andere wijkboeken. Er valt zoveel over te schrijven en vertellen……

Aan stedenbouwkundige Henry Huiskamp hebben we gevraagd een presentatie te geven over de kracht en pracht van deze wijk en waarom hij zich zo verbonden voelt met dit gebied. 

 

Tijdens dit Bouwhuiscafé is het boek te koop voor € 20,–. Daarna betaalt u in de boekhandel € 24,95.

De aanwezige schrijvers Hugo Diddens, Evelien van Es, Henry Huiskamp, Huub Ummels en Harry Vos willen het boek graag signeren!

 

Wij zien u graag op 14 april.